• De sessie bij Mirjam is een ervaring om nooit te vergeten. Waar Mirjam helpt om je inzichten helder te krijgen in je hoofd, wordt dit versterkt en invoelbaarder dan je ooit had kunnen bedenken door de energie die het paard je geeft. De puurheid, de warmte en onvoorwaardelijkheid die dit prachtige dier je teruggeeft is niet te beschrijven. In de energie maakte Bob mij duidelijk waar mijn blokkades zaten, door letterlijk pontificaal voor mij te gaan staan! Mirjam is hierbij een onmisbare schakel. Ze gaf mij alle ruimte om het op mijn manier, in mijn tempo te ondergaan. En wist op het goede moment de goede vragen te stellen. Een onuitwisbare ervaring waar ik met dankbaarheid en ontroering aan terug zal blijven denken.

  Dankjewel Mirjam, dankjewel Bob! X 

   

  Judith (december 2020)

   

   

  Afgelopen 1 oktober voor een sessie bij Mirjam geweest. Helemaal open minded ben ik er in gegaan. Sowieso is het fantastisch om lekker in de buitenlucht met 2 fantastische paarden en coach te zijn, maar ook de opdrachten met de paarden vond ik super. Het zijn inderdaad spiegels voor mij zelf geweest en ook de aanwijzingen en tips en vooral de leuke en soms diepgaande gesprekken maakte voor mij dit tot een onvergetelijke morgen. Ik vond de omgang met de paarden en de band die je dan in zo 'n korte tijd met hun opbouwt heel bijzonder.

  Mirjam nogmaals enorm bedankt voor deze inspirerende morgen.

  Hans (oktober 2019)

   

  Op een mooie lentedag sta ik naast Mirjam in de bak. De twee paarden in de verte. Groot, en ik vind het best spannend. Nooit zo'n paardenmeisje geweest. Mirjam stelt heldere en rake vragen, naar aanleiding van mijn coachingsvraag. Ik word direct aan het denken gezet. Het moment dat de paarden erbij betrokken worden bezorgd mij even een kriebel in de buik. Dit is snel verdwenen en ik maak op een ontspannen manier contact met Sjors. De coaching van Mirjam gaat door, met het paard als spiegel. Het brengt mij sneller een laag dieper, tot de kern. De kracht die ik daar heb gevoeld, werkt nog lang door. Dank mooie, krachtige Sjors en dank lieve, inspirerende Mirjam, voor de inzichten en de warmte die jullie mij beiden gegeven hebben.

  Mariƫlle (mei 2019)

   

  Samen met mijn collega's heb ik op op een zomerse middag de workshop Paard als Spiegel gevolgd bij Mirjam en Jeannet. Na een theoretische inleiding en kennismaking zijn we naar buiten gegaan, om daar ook kennis te maken met de paarden. Het was erg interessant en leerzaam, zowel om bij mezelf te ervaren als mee te kijken bij de anderen, hoe de paarden op verschillende persoonlijkheden reageren. 

  Mirjam geeft concrete voorbeelden, laat ruimte voor jezelf en denkt mee waar nodig. Ze weet vaak precies de juiste vragen te stellen om net even anders naar een situatie te kijken. De paarden zijn daarbij een fijne ondersteuning, ze laten je zijn wie je bent.

  Ik vond het erg bijzonder om na een opdracht met het paard het resultaat te ervaren, te realiseren dat dit gevoel zorgt voor 'een ankertje', waardoor je die reactie en beleving eenvoudiger kan terughalen bij een situatie in de praktijk."

  Marleen (juni 2017)

   

  Daar staan ze, Sjors & Sjimmie, lekker wollig maar vooral groot! Ik houd van dieren en heb meer dan respect voor hen maar ben niet opgegroeid met paarden dus een beetje spannend is het wel. Hoewel, Mirjam vertelt rustig over deze paarden, ze neemt daarvoor de tijd en daar gaat vertrouwen vanuit . Vervolgens is het aan mij een keus te maken met wie ik zou willen werken.

  Wauw, wat gaaf om dit samen met een paard te mogen doen en wat mooi om te zien en voelen wat de interactie met het paard en met mij doet.  Het contact maken met het paard, het voelen van kwaliteiten en het vinden van balans waarbij het paard als een spiegel is voor mijn gedrag.

  Mirjam legt de verschillende onderdelen duidelijk uit, geeft support maar vooral alle ruimte voor een optimale ervaring. Zij voelt daarbij perfect aan wat nodig is met als resultaat bewustwording want gedurende de coaching wordt duidelijk wie ik ben, wat ik uitstraal en wat ik nodig heb.  Een prachtig cadeau en als de paarden genieten van vers hooi is er alle tijd om onder het genot van warme koffie verder na te praten.

  Alice (november 2016)

   

  Ik vond het verrassend en verhelderend. Door de paarden voelde ik me meer op mijn gemak. Ik dacht niet na over wat ik wilde doen, maar de paarden wezen me vanzelf op mijn gedrag en mijn gevoel. De paarden maakten me zachter.

  Bij Mirjam voel ik me ook erg op mijn gemak. Mirjam is open, enthousiast, warm en betrokken. Ze kan confronteren zonder dat je je daar vervelend over voelt. Ik durf me open te stellen bij haar.

  Ik verheug me ook altijd op het einde van de sessie, als we na praten over wat er gebeurd is tijdens de sessie en we nog een kaart trekken uit de serie kaarten van Linda Kohanov “De weg van het paard”. Deze kaarten geven vaak nog meer duidelijkheid en verdieping.

  Carolien (oktober 2014)