• Na de geboorte van mijn eerste zoon in 2006 heb ik veel interesse gekregen in mijn psyche. Het was een zware tijd waarin ik erg tegen mijzelf opliep. Ik heb veel hulp gezocht en in min of meerdere mate ook gekregen. 

  In 2012 kwam ik in contact met Horsense, de opleiding tot coach met paard als co-coach. Een combinatie van het verder ontwikkelen van mijn persoonlijkheid d.m.v. de opleiding tot coach en het werken met paarden was waar ik onbewust naar gezocht had. De opleiding heeft mij veel geleerd en nog dagelijks zet ik het geleerde in zowel prive als zakelijke omgeving. 

  Mijn eerste sessie heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Nooit eerder voelde ik me zo verbonden met mijn zijn, met mijn mogen zijn precies zoals ik ben. Ondanks dat ik al veel paardenkennis had was deze manier van met paarden omgaan geheel nieuw voor mij en werd ik al snel oordeelloos geconfrontreerd met mijn zijn. Ik ben liefdevol, eerlijk, nieuwsgierig, enthousiast en bovenal open. Mijn grootste valkuil is kwetsbaarheid doordat ik mij open opstel voor alles en iedereen en daarmee makkelijk over mijn eigen grenzen ga. Mijn openheid is nu mijn grootste kracht omdat ik nu voel wanneer ik over een grens ga en dan vanuit mijn hart nee kan zeggen. Ik kan nu dicht bij mezelf blijven. 

  De oordeelloze maar duidelijke spiegel van het paard maakt coachen met paarden voor mij zo puur en effectief. Het is elke keer weer een feestje om zo snel inzicht te krijgen in hoe een ander mens kan floreren door in zijn of haar kracht te gaan staan, door zichzelf te accepteren en vervolgens te werken aan zijn of haar uitdagingen.  Je angsten te trotseren en te handelen vanuit je hart.

  In mijn coaching ben ik open, direct, eerlijk, nieuwsgierig en confronteer ik liefdevol en met humor. De paarden helpen mij om oordeelloos jou te helpen. De natuur helpt mij om in het hier en nu te blijven, te aarden. Het liefst begin ik de coaching direct in de bak/stal en in de buitenlucht. De rust die de natuur geeft en de directe feedback van de paarden vind ik fijn om mee te werken.

  Het is mijn missie geworden om andere mensen te helpen zichzelf te helpen met behulp van de inzichten die je met het paard kan krijgen. Het gaan zoeken naar leiderschap binnenin jezelf waardoor je ook leiderschap over je eigen leven durft te gaan nemen. Daarom heet mij site ook Paard en Missie. 

  Mijn motto:

  Het verleden heeft je gevormd ....

  ... jij vormt jouw toekomst!! 

   

  Ik rij ook graag paard als sinds mijn 12e jaar: dressuren, springen, op buitenrit gaan (liefst samen met mijn beide zonen), grondwerk, verzorgen.. alles wat met paarden samen gaat geeft mij rust en ontspanning. Ik ervaar met paarden zijn als mijn meditatie, mijn manier om in het hier en nu te zijn, om tot rust te komen. Op dit moment rij ik bij de Lourenshoeve in Den Ham. Ik ij daar nu een privepaard. Ik heb geen eigen paard. De paarden die ik nu inzet voor mijn coaching staan bij ItaEst in Diepenheim. Deze paarden mocht ik ook inzetten tijdens mijn opleiding tot coach en ik ken hen dus heel goed. Vanwege de hogere leeftijd van deze paarden rij ik hen niet meer, in het verleden wel gedaan. Zij worden nu alleen nog ingezet voor coaching. 

  Ik heb besloten een onderzoek te gaan doen over de effectiviteit van coaching met behulp van paard als co-coach aan de hand van reflectieverslagen van coachees. Mijn bevingen ga ik delen op mijn site. Mijn achtergrond als onderzoeker (chemisch technoloog) kan ik hier goed voor inzetten. Ik doe dit omdat ik dan meer inzicht krijg of de leercurve die ik zelf heb door gemaakt ook voor andere geldt mits zij open staan voor deze manier van coaching en bereid zijn te reflecteren.  

  Ik laat mijzelf nog regelmatig coachen en het liefst met paard. Soms maak ik een uitstapje naar een andere soortige coach maar bij de paarden leer ik toch nog steeds het meest. Je bent nooit uitgeleerd en elke fase in mijn leven geven weer nieuwe uitdagingen waar ik graag op reflecteer.